Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Låt mig berätta hur det kändes att drabbas av en pyskos

Annons

Jag har drabbats av psykisk sjukdom, nämligen psykos. Jag ska därför beskriva vad som hände så att om du känner igen dig, kan du kanske söka vård i tid.

Det började med att jag hamnade i en pressande och tillkrånglad situation. Jag hade kommit med en fiffig idé och kände pressen att komma med flera. Så såg jag hur hela tonen på forumet förändrades. Så jag slutade med internet.

Sedan började morgontidningen bli konstig. Det kom en massa artiklar om saker som jag tyckte var viktigt. Så jag slutade läsa tidningen.

Sedan blev radion konstig, så jag slutade lyssna på allt utom P1, för den tråkiga kanalen kan väl inget hända på, tänkte jag. Så hörde jag en radiopjäs på P1, då stod jag och tittade på radion och undrade om jag skulle knäppa av direkt eller om jag skulle lyssna klart för att kanske kunna knyta ihop trådarna.

Men så mycket tid fanns inte, jag förlorade förståndet och minns inget mera.

Jag vaknade i ett rum jag inte kände igen. Det fanns en dörr till vänster och en till höger. Jag tog den till vänster. Här fanns ett badrum i metall. Tydligen är de rädda för att folk ska ta livet av sig, tänkte jag och tog dörren till höger i stället. Den var låst. Men det fanns en glasruta i dörren, så jag knackade på den. Någon reagerade där ute.

Sedan vaknade jag i ett annat rum som jag inte kände igen. Jag tog dörren till höger, den var olåst och jag kom ut i en korridor som ledde till ett rum med folk och teve och tidningar på bordet. Jag plockade upp en, det var den 5 augusti 2012 stod det. Jag tänkte: jag kommer ihåg slutet av maj, men vad hände med juni och juli?

SCH

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons