Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Lagen är tydlig: Cyklister ska hålla till höger - även om vårkänslorna tar över

Jag förstår att kanske vårkänslorna kan ta över i bland, men inte så mycket att man blir till ett hinder i trafiken, skriver insändarskribenten "Förskräckt".

Annons

Vill ge dagens riskvast till det cykelgäng på 7-8 personer där alla utom en var ungdomar och som cyklade Strandvägen vid slussen den 28 April vid 14.45-tiden, i riktning mot Hälsinggården.

Jag försökte komma förbi dessa personer med bil och signalerade och alla utom den äldre flyttade sig då mot höger sida, för att underlätta omkörning. Den äldre, kanske en lärare, vägrade flytta på sig och cyklade i mitten på vägen.

På ett ställe kunde jag ändå komma förbi, utan problem och jag såg då att denna person försökte komma ikapp mig, så jag saktade farten tills han var jämnsides med bilen och drog ner sidorutan.

Då skrek han "Hur fan kan du köra så?!"

Jag vill poängtera att jag aldrig överskred fartgränsen som är 40 kilometer i timmen där.

Då jag svarade att cyklister ska hålla till höger för att underlätta för övrig trafik, svarade han med en massa okvädesord.

Lagen säger klart och tydligt att cyklister som inte har cykelbana att vara på i möjligaste mån skall hålla till höger och underlätta för övrig trafik. Inte cykla mitt i vägen.

Jag förstår att kanske vårkänslorna kan ta över i bland, men inte så mycket att man blir till ett hinder i trafiken.

Jag hoppas på skärpning där.

Förskräckt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons