Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om öl i sporthallen, plast i havet, Vasaloppet och Postnord

Annons

Öl i sporthallen: Hur tänkte de i Falu kommun nu? Ja den frågan kan man verkligen ställa sig då det är viktigare att kränga öl i Lugnets sporthall än ungdomsidrotten som blir utan hall under skidspelen. Och vad är det för signaler kommunen ger till barn och ungdom? Öl är viktigare än barn och ungdom! Detta sker i Falun som säger sig  profilera sig som en idrottskommun. 

Bengt Gustafsson

Rädda Östersjön: Det är mycket plast och för mycket övergödning och torsken dör och blir liten.

Gravida kvinnor ska inte äta torsken. Strömmingen innehåller gift. Havet är viktigt för oss människor, djur och natur. Oljeutsläpp har minskat. Det är bra. Jag vill ha ett rent hav.

Miljövän

Vasalopp och miljötänk? Vasaloppsarangörerna har med åren blivit duktiga på det här med miljö, tar bort vissa vallor, straffminuter vid nedskräpning med mera.

Men, varför kör man bussarna mellan målgången och duscharna vid simhallen, utan passagerare, fram och tillbaks, och börjar köra tomma långt före första åkare har gått i mål? Var boende på Mora Camping under vasaloppsveckan, och kunde notera att många av turerna satt det endast en Vasaloppsåkare i bussen.

De bussar (äldre ledbussar) som används, är ju inte av årets modell precis, utan har nog gjort sitt i allmän tjänst. Förstår att logistiken kan vara knepig, men varför inte köra med mindre bussar, och avvakta tills "stora massan" går i mål och använd de stora bussarna då!

 olpe

Postnord-Samarbete Sverige-Danmark: Allt sedan Centerledaren Maud Olofssons dagar har Sverige ett samarbete med Danmark gällande postservice. Då bildades Postnord. I Danmark har posttjänsterna utvecklats negativt på grund av den omfattande digitaliseringen. Det har haft till följd, att en stor del av personalen har fått friställas och det danska postverkets ekonomi har därigenom försämrats betydligt. Även Sverige får vara med om att ersätta det danska Postverket för de stora förlusterna.

Som tack för vårt bidrag försämras villkoren för våra posttjänster, högre avgifter och försämrad postutbärning. Värst drabbade är de, som bor avlägset. Är det inte dags att säga upp postavtalet med Danmark, eller sitter vi för alltid fast i det resurskrävande Postnord?

Brita Skedung

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons