Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om kajplåga i Insjön, vårdväntan, hästskit på vägarna och skidavslutning

Annons
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Befria oss från kajplågan i Insjön! Trots många samtal med kommunen tycks ingen bry sig. Hela Insjön är invaderat av 2-300 kajor som drar omkring från tidig morgon till sen eftermiddag.  De intar hustak, gräsmattor större träd med mera. Helt naturligt ökar antalet explosionsartat.  Har bott i området sedan 60-talet men aldrig upplevt något liknande. Att mata småfåglar är ingen idé längre, den maten tar kajorna hand om. En viss avskjutning lär ske i centralorten, men som vanligt finns ingen förståelse för ytterområdenas problem. 

Börje Karlsson, kajtrött Insjöbo

Lång väntan: Är man handikappad och har svårt att åka med allmänna färdmedel är man hänvisad att åka med färdtjänst och deras hjälpmedel för att komma ut ur bostaden.

Det finns 1 stycken bil med hjälpmedel (trappklättrare) för att ta ner en rullstol nedför trappor. I hela Dalarna! Det var i alla fall det svar man fick när man ringde till Dalatrafik. Sitta och vänta i nästan två timmar på en vårdcentral innan jag skall vara där för att träffa en läkare, varför skall jag det när en gående inte behöver det? Varför skall jag diskrimineras för att jag sitter i rullstol? Det här är inte acceptabelt. 

Irene

Hästar överallt... För bara några år sedan var våren något av det bästa vi visste men så är det inte längre. Nu vet vi att det är början på en lång pina där vi alla ska utsättas för hästar! Inte nog med att det finns hästar överallt i våra små byar nu ska de även flyttas runt. Hästskit på vägarna, trafikfara, flugor och hästlukt är vad vi alla tvingas utstå! Var finns respekten hos dessa hästägare för oss som inte bett om ett stort illaluktande djur som granne? Gagnefs kommun verkar inte bry sig om tryggheten för äldre och låter dessa hästar få inta våra byar! 

Lasse

Tidig skidavslutning: Jag tycker att Säfsen Alpin slutade säsongen alldeles för tidigt. Vi har ju haft kallt under hela april och man hade kunnat använda snökanonerna. Är det dessa klimathysteriker som har gjort att man ska avsluta skidsäsongen tidigare än nödvändigt? Al Gore sa i sin film att Nordpolen skulle vara isfri år 2012. Vilket struntprat! För övrigt tycker jag att Ludvika kommun ska asfaltera vägen ifrån länsvägen 245 till Säfsen Alpin. Landsbygdens människor betalar också kommunalskatt och den är minsann inte låg. 

Birger Hansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons