Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Konstigt att säga att det går bra för Sverige – när det blir svårare för dem i botten att ta sig upp

Annons

Att födas med ”guldsked i mun” och få det goda livet serverat på ett silverfat är verkligen inte alla förunnat. Med förmögna föräldrars ekonomiska tillgångar och sociala kontaktnät kan ett fåtal vara övertygade om att de kommer ha det väl förspänt och ekonomiskt obekymrat resten av sina glassiga glidarliv.

För de som saknar trygghetsskapande sociala och ekonomiska grundförutsättningar har möjligheten att göra en klassresa uppåt blivit allt svårare. Enligt Eurofound, Europeiska institutet för förbättring av levnads- och arbetsvillkor, har den sociala rörligheten i Sverige märkbart försämrats sedan mitten av 90-talet.

Det har blivit allt tuffare för en som fastnar i låglönejobb, osäkra anställningar, och längre perioder av arbetslöshet att ta sig ur sin ekonomiskt prekära situation.

Ändå sägs det att det går så bra för Sverige och att i princip alla har fått det bättre.

Är inte det bra underligt?

Yogi Andersson, medlem i både Vänsterpartiet och Basinkomstpartiet. Förtjänar för närvarande sitt uppehälle genom att sitta av tid på vuxendagis och genom aktivitetsrapportering försöka bevisa sin anställningsbarhet.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons