Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Inte ens långa transportsträckor vid dödshotande sjukdomar hindrade riksdagen från centralisering

Annons

Vart är vi på väg, är detta Sveriges nivå på SOU:er 2018? Jag såg den 9 maj tv-programmet "Dokument inifrån: Den stora sjukhusstriden". Och man tar sig för pannan! Här ser vi en statlig offentlig utredning av helt undermålig kvalitet.

En utredning som verkar ha tagit det som var uppdraget, alltså att se om det vore en fördel att centralisera högspecialiserad sjukvård, till slutresultat för utredningen.

Den mellanliggande utredningen verkar ju ha missat det mesta, och trots det anger den att 500 liv skulle kunna sparas per år om en kraftig centralisering görs. Irrelevant underlag och dubbelräkning ingick i redovisningen.

Utifrån detta har riksdagsledamöter argumenterat att en centralisering av högspecialiserad sjukvård måste ske. Man påstod att utredaren ansågs särskilt kvalificerad.

Riksdagen kan inte ta beslut på ett sådant underlag. Inte ens långa transportsträckor vid akuta sjukdomsfall som kan ge upphov till dödsfall verkar man ha lagt in som belastning vid centralisering. Man blir beklämd!

Kjell Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons