Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Inte bättre att döda i Sverige än i Danmark – sluta dalta med bönderna och ät växtbaserad korv

Annons

Djuren vill inte dö vare sig de föds i Danmark, England, Brasilien eller Sverige. När blev det fint och bra att döda djur?

I debattartikeln Miljöpartiet: Sommarens torka visar att klimathotet är akut – och vi har åtgärder som stöttar bönderna publicerad den 13/7 på dt.se skriver Gustav Fridolin att "fulkött", det vill säga importerat kött där antibiotika överanvänts, ska beskattas.

Men det finns förstås inget "fint" kött. Allt kött är "fult" eftersom det grundar sig i våld och död. Nio miljoner djur skickas mot sin död i Sverige varje månad. Djurens styckade kroppar, samt deras mjölk och ägg äts enbart av gammal tradition.

Sveriges regering och stora matkedjor uppmanar medborgarna att köpa mer svenskt kött så att fler djur kan dödas i kön som bönderna ställt djuren i, för att det är brist på foder på hemmaplan. Varför ska vi stödja det nationalistiska våldet mot djuren? För att den svenska bonden vill få återbäring på sin investering? Jag tycker inte det är skäl nog för att stödja det enorma våld och död djuren utsätts för i Sverige. 

Är det inte dags att helt ställa om? Vi vill ha bort våldet i samhället, men då måste vi sluta stödja våldet mot andra varelser oavsett art, våldet går hand i hand! Pengar är pengar, men tar man livet av någon, finns ingen återvändo! 

Vi människor har moraliska och ekonomiska möjligheter att skona djuren. Så väl svenska som utländska djur ska skyddas från våldet. Matkedjornas hyllor är fyllda av växtbaserad korv, glass, ost, pastej, biffar, med mera. Så bli djurvänlig och köp krokiga gurkor och knotiga morötter! Vägra kött i solidaritet med djuren som är de verkliga offren!

Anette Ingelsson, djurrättsaktivist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons