Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: I SD:s Sverige finns varken ekonomisk utveckling eller pizzerior

Annons

Sverige går bra. All statistik visar att utvecklingen sedan den senaste finanskrisen gått framåt med stormsteg. Det betyder inte att allt är perfekt, även om de flesta fått det bättre finns det några som halkat efter. Det gäller framförallt de som står utanför arbetsmarknaden, både svenskfödda och invandrare, men även där har förbättringar skett de senaste åren. Detta trots den stora migrationsströmmen för ett par år sedan.

Det finns till exempel administrativa och hanteringsmässiga skäl att hålla invandringen på en reglerad nivå, så att påfrestningarna från den senaste migrationsströmmen inte upprepas. Däremot finns inga skäl att hårdbegränsa invandringen, som en del politiska partier tävlar om idag; ännu mindre att helt stoppa invandringen vilket är Sverigedemokraternas mål. Än mindre finns det skäl att kasta ut dem som har uppehållstillstånd eller medborgarskap och som bidrar till utvecklingen.

Den ovan nämnda utvecklingen är en vidareutveckling av de förbättringar som, med enstaka avbrott, ägt rum sedan slutet på andra världskriget och som gjort Sverige till ett rikt land och svenskarna till ett rikt folk. Den utvecklingen har i mångt och mycket skett med hjälp av de invandrare som kommit under hela den tiden och bidragit.

En stor del av invandringen består av personer med utbildning och som är kvalificerade för att täcka de behov som svensk industri och arbetsmarknad har, samt där det i flertalet fall inte finns inhemsk tillgång. I många fall består den dock av invandrare som kommit hit och skaffat sig utbildning eller utkomstmöjligheter här.

Ett par exempel:

• Den storindustri som dominerar arbetsmarknaden i Ludvika har ett stort behov av högutbildade ingenjörer och specialister, och måste täcka stora delar av detta behov med invandrare.

• På många pizzerior arbetar det invandrare, både entreprenörer och bagare.

I SD:s Sverige förtvinar våra industrier och den ekonomiska utvecklingen går åt fel håll och det finns kanske inga pizzerior. Arbetslösheten ökar då verksamheter får slå igen eller flyttas till andra länder som är mera framtidsorienterade.

Kjell Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons