Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hur kan man ta bort fredagsmys från trygghetsboende - bara för att det inte finns på alla boenden i kommunen?

Jag kan inte förstå hur man i demokratins namn kan ta bort en bra aktivitet. Varför inte ta denna aktivitet som en förebild och införa liknande aktiviteter på andra boenden i kommunen? Det undrar Sylvian Nygårds Fridborg.

Annons

Varje fredag klockan 14.30 – 16.00 är det fredagsmys på Björkbackens hemtjänst i Siljansnäs. Det är en stund av glädje, aktivitet och fikagemenskap. Det är en frivillig aktivitet för de boende som vill och orkar vara med.

Personalen har genom sina prioriteringar möjliggjort dessa stunder. Min mamma ser verkligen fram emot dessa stunder och lever upp då. Jag har också träffat andra som tycker om att gå på fredagsmys. När jag var hos mamma en dag så berättade en av hemtjänstpersonalen att fredagsmyset inte skulle få fortsätta.

I demokratins namn så skall det tydligen vara jämlikt vilket innebär att om inte alla trygghetsboenden i Leksands kommun kan erbjuda fredagsmys så får inte heller Björkbacken göra det.

Jag kan inte förstå hur man i demokratins namn kan ta bort en bra aktivitet. Varför inte ta denna aktivitet som en förebild och införa liknande aktiviteter på andra boenden i kommunen? Demokrati betyder som bekant makt åt folket - vilket man nu berövar våra äldre!

Sylvian Nygårds Fridborg

RÄTTELSE:

I insändaren stod ursprungligen att fredagsmyset skulle försvinna från äldreboendet på Björkbacken men detta stämmer inte - fredagsmyset inom äldreboendet i Björkbacken kommer vara kvar. Det är fredagsmyset på trygghetsboendet/inom hemthjänsten i Björkbacken som insändaren rör. DT ber om ursäkt för sammanbladningen.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons