Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: För att hylla alla fina skolelever vill jag i efterhand dela ut fem extra värdefulla stipendier

Annons

Tänk att ni duktiga elever har nått ett delmål i livet och slutat grundskolan. Mycket slit och hårt arbete ligger bakom era vackra leenden och lyckliga ansikten nu när när skolan är slut och ni tågar ut ur kyrkan.

Ett långt sommarlov hägrar. Kvar sitter jag i kyrkbänken, också med ett leende på läppar och följer alla förväntansfulla ungdomar med blicken när de lämnar kyrkan.För att hylla dessa fina ungdomar kommer i år följande stipendier att delas ut i efterhand och i stillhet i enlighet med stipendietagarnas önskan att inte dra till sig någon extra uppmärksamhet: 1. Stipendium för god kamratskap går till dig som applåderade och klappade din vän på axel när stipendiet för goda studieresultat delades ut i kyrkan tidigare under dagen.

Detta stipendium är extra värdefullt och välförtjänt då du också uppmuntrat din klasskamrat att hålla avslutningstalet och sedan andaktsfullt betraktat din vän som vågar stå framför en fullsatt kyrka och hålla tal.2. Stipendium för mycket god studieflit och en järnvilja går till dig som efter många kvällars studie och sömnlösa nätter inte klarade matteprovet. Omprovet gick bättre och du klarade godkänt. Detta stipendium är extra värdefullt och välförtjänt då du också nådde ditt mål att våga räcka upp handen under en lektion.3. Stipendium för goda idrottspresentationer går till dig som trotsade din motvilja att stå i centrum och passade den där bollen vidare så att en kamrat sedan kunde göra det avgörande målet.

Detta stipendium är extra värdefullt och välförtjänt då du inför varje idrottstimme svalt din ångest och faktiskt inte har mycket frånvaro.4. Stipendium för musikintresse går till dig som bakom stängda dörrar hemma på egen hand har lärt dig spela piano genom Youtube. Detta stipendium är extra värdefullt och välförtjänt för trots att ingenhört dig, så är du riktigt skicklig.5. Ett extra stipendium delas också ut till alla er lärare som såg de tysta elever som gör allt för att inte synas. Detta stipendium är extra värdefullt och välförtjänt för att just den eleven du såg alltid kommer att minnas dig.

Glad sommar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons