Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Dags att göra mer än att knyta näven i fickan - Bojkotta banker som inte hjälper pensionärer

Jag tycker att eftersom bankdirektörerna framhåller sig själva så duktiga så kunde de ställa sig i kassan och hjälpa de få människor som behöver hjälp med att betala räkningar med mera, skriver Gunnar från Avesta.

Annons

Jag tycker att våra politiker och bankdirektörerna borde skämmas. Politikerna för att de låter bankerna göra som de vill, och bankdirektörerna för att det är en så liten grupp som behöver hjälp av bankerna att det inte skulle påverka bankernas tid eller ekonomi om de hjälpte dem, eftersom bankerna tjänar miljarder - men att de ändå inte gör detta.

Jag tycker att eftersom bankdirektörerna framhåller sig själva så duktiga så kunde de ställa sig i kassan och hjälpa de få människor som behöver hjälp med att betala räkningar med mera.

Att protestera hjälper inte så länge det inte finns något bakom orden. Men nu har vi ett gyllene tillfälle att sätta press på banker som inte hanterar pengar. Om bankkunderna var eniga skulle det gå bra.

Lät oss säga att mer än 50 procent av Nordeas och Swedbanks kunder gick över till Handelsbanken då skulle Nordea och Swedbank vara villiga att förhandla om villkoren för att inte alla deras kunder skulle flytta över till Handelsbanken. Om en bank skulle mista alla sina kunder då skulle banken upphöra, och det vill säkert ingen bankdirektör uppleva, men det kräver att alla bankkunder är eniga.

Måste berätta en sann händelse som belyser hur tokigt det har blivit i dagens samhälle. Har en god vän som lämnade in sin bil på service. När bilen var klar ringde företaget upp min vän och sade att bilen var klar. Min vän frågade var det kostade, fick besked att det kostade något över sextusen. Nu gick Kalle, han heter så, till en bankomat och tog ut pengar så att det skulle räcka. När han kom till bilfirman och ville betala sade bilfirman att vi tar inte emot kontanter, du måste betala med kort.

Nu hade Kalle inte så mycket pengar kvar på kontot att han kunde betala med kort. Då går Kalle till banken och skulle sätta in pengar på sitt konto. Då säger banken att de tar inte emot kontanter. Vad gör man då? Nu hade min vän en vän som tog pengarna och gick till Handelsbanken där hon arbetade och talade om för dem vad det var för problem, de var snälla och vänliga och löste problemet. Det är sådana banker vi behöver.

Läste i Dalarnas tidningar att Nordea skulle stänga sitt kontor i Sala, låt dom göra det, BYT BANK. Nu skall Nordea minska uppehållstiden i Avesta. Säger samma sak som till Salaborna till Avestaborna - BYT BANK. Det är faktiskt enkelt att göra.

Varför ska det kosta pengar varje gång man betalar en räkning? Tänk om ICA och COOP skulle göra på samma sätt som bankerna, för varje sak du köper skulle de ta trettio kronor, det är så bankerna gör. Det räcker inte bara med att knyta näven i byxfickan, man måste göra något för att det skall bli någon förändring. Så - GÖR NÅGOT!

Gunnar, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons