Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget avundsvärt arbete

/

Annons

Som en gammal man med endast sunt förnuft som tillgång vill jag ge polisstyrelsen några enkla slutsatser. Polisen ska vara allmänheten till tjänst. Polisen ska bekämpa brottslighet. Brottslighet finns det ett övermått av.

Orten där jag bor, Borlänge, är inte av storleken fäbod. Följaktligen finns det också ett stort urval av människors syn på ärlighet. Givetvis existerar också total avsaknad av ärlighet. Härav följer slutsatsen att polisens arbete inte är av avundsvärd natur.

Om man jämför kostnader av olika slag kommer man till överraskande resultat. Jämför Borlänge poliskårs löner under ett år och dra ifrån den summan av värdet av polisens arbete så säger mitt sunda förnuft att man hamnar på pluskontot.

Vid kontakter med bland annat försäkringsbolag, framkommer att kostnaden för ouppklarade brott eller om man så vill brottslighet, vida överträffar nyss nämnda antagna pluskonto.

l detta läge vill polisstyrelsen minska eller försvåra för de poliser som utför det icke avundsvärda arbetet. Slopa det icke genomtänkta sparkravet. Tänk om!

Lennart Taggen Karlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons