Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen kvinnofälla

Annons

Från den 1 juli ska den som köper hushållsnära tjänster kunna få sin skatt sänkt med motsvarande hälften av kostnaden. Den som betalar till exempel 3 000 kronor för städarbete får sänkt skatt med 1 500 kronor. Det här har goda förutsättningar att bli en framgångsrik reform. Från och med årsskiftet och till och med första veckan i maj hade 488 företag tillkommit inom städbranschen i hela landet. Det är en ökning med 37 procent jämfört med samma period förra året.

Detta bidrar till att fler företag startas, och att vi får fler kvinnliga företagsledare. Det är obegripligt att vissa kan kalla en reform som leder till större utbud av arbetsgivare, ökad efterfrågan, högre löner och fler kvinnliga företagare för kvinnofälla.

I dag är den vita marknaden för hushållstjänster mycket liten, cirka sex procent av den totala marknaden enligt branschen. Den vita hemservicebranschen omsätter cirka 200-250 miljoner kronor per år i dag och den svarta sektorn uppskattas till tre miljarder kronor per år. Jämförelsen visar på vilken stor potential det finns för en vit marknad. En marknad som Dalarnas kvinnor nu får ta del av så att de kan ägna mer tid i hängmattan.

Christina Bröms

ordförande för

centerkvinnorna

Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons