Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga fria sprutor

Annons

Drogmissbruket ökar i såväl Dalarna som i landet som helhet och trots det så vågar socialdemokraten Björn Fries föreslå att man ska dela ut rena sprutor till narkomaner.

Jag anser att denna drogliberala åsikt är helt förödande för vårt samhälle. Vi har i alla tider och på många olika sätt försökt att motarbeta den ökning som vi ser bland unga människor som prövar på knark. Sverige har i lagstiftning talat om att det är olagligt att knarka och samhället har också rätt att ta in människorna, enligt lagen om vård av missbrukare (LVM), för att få dem drogfria.

Allt detta raseras nu när regeringens narkotikasamordnare framför åsikten om att man skall dela ut sprutor till narkomanerna. Detta för att de skall kunna fortsätta sitt drogberoende utan att - som Fries påstår - drabbas av gulsot och HIV.

Stoppa detta idiotiska förslag. Drogerna i samhället förstör så mycket för många människor. Anhöriga som tvingas leva med att någon i familjen har knarkproblem. För enskilda människor och samhället som drabbas av många olika brott som narkomanerna tvingas göra för att finansiera ditt drogmissbruk.

Det krävs krafttag mot drogerna - inte en klapp på axeln som nu föreslås.

JAN WIKLUND

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons