Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför kortare skoldagar!

/
  • Efter att ha varit i skolan i åtta timmar är det få ungdomar som är sugna på att göra sina läxor, menar skribenten.

Annons

Ett stort problem i de flesta skolor är elevernas trötthet, det får dem att bli ofokuserade och arbeta dåligt. En skola i Finland har provat ett nytt slags system med att elever och lärare går färre timmar i skolan, resultatet blev mer ork hos eleverna och högre betyg på alla nivåer. Systemet just nu i de flesta skolor är att man börjar skolan ungefär klockan åtta vilket betyder att eleverna behöver kliva upp minst en timme innan skolan börjar vilket är ungefär klockan sju, förutom det så håller ju skolan på till omkring klockan 14 eller 16 i de flesta fall.

Ja, man kan argumentera att ju mer tid man arbetar desto mer får man gjort, men hur välgjort är det jobb som man har gjort då? Om man håller på och arbetar i ungefär 6-8 timmar i sträck så blir man väldigt trött och kan inte koncentrera sig på arbetet så att man kanske gör värre ifrån sig än man egentligen borde kunna på grund av att man är alldeles för trött. Dessutom: läxor, ett ganska onödigt hjälpmedel för att det som finns i läxan borde man ha lärt sig under skoldagen och, att efter ungefär åtta timmars skolgång så är man ju oftast helt slut och har ingen lust att åka hem och göra mer skoljobb eller, som det är kallat, läxor.

Om skoldagarna blev kortare och man dumpade läxorna skulle säkert alla orka mer (elever och lärare) och eleverna skulle få bättre resultat.

Philip

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons