Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur mår psykvården?

Annons

Vi är tre föräldrar som är oroliga för våra barn. De har problem av olika karaktärer och har anlitat landstingets psykvård i gamla Gyllehemmet.

Den vården har visat sig vara under all kritik. Vården har bestått i utskrivning av så kallade lyckopiller av varierande styrka och fabrikat.

Dessutom har psykiatrin i Dalarna haft en läkare anställd som visat sig vara missbrukare. Han blev, enligt en kortare artikel i BT, suspenderad men har tydligen bedrivit förskrivning av recept hemifrån med hjälp av en arbetsplatskod (vad nu det är för något).

Det är tydligen hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd som beslutar om läkaren får ha kvar sin legitimation. Med anledning av dessa förhållanden vill vi ha svar på några frågor riktade till de ansvariga för psykvården i Borlänge:

  • 1. Blir det någon uppföljning av den nämnde läkarens patienter, eller kommer de att lämnas vind för våg?
  • 2. Eftersom det var känt att läkaren hade problem när han anställdes, hade ni då speciell kontroll på hans verksamhet?
  • 3. Är det inom psykvården tillåtet att skriva ut starka mediciner utan efterföljande läkarkontroll?
  • 4. Många patienter är i så dåligt skick att de inte orkar eller vågar komma till läkare eller terapeut. Vilket ansvar tar psykvården för dessa patienter?
  • 5. Är verkligen psykläkare så duktiga att de klarar av alla differentierade problem som patienterna har. Inom fysvården blir man ju remitterad till olika specialister. Finns inget liknande inom psykvården?
  • 6. Vilken effekt har regeringens 400-miljonerssatsning haft för verksamheten i Borlänge? Vi vill veta några konkreta resultat. Vi ser med förväntan fram emot de svar vi hoppas få. Det vore dessutom intressant att höra om det finns fler vårdtagare som har liknande erfarenheter av psykvården i Borlänge.

Tre undrande föräldrar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons