Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högertrafik för alla

Annons

Svar till "Villrådig", den 5 juli

Min uppfattning är att man ska färdas på cykelväg lika som på en bilväg: Gående längst till vänster efter kanten, cyklister strax innanför kanten på höger sida (närmare mitten, alltså). Cyklisten möter då andra cyklister i högertrafik, och de gående möter all trafik (cyklister och mopedister) närmast och har därför full kontroll på den snabbare trafiken. Eller hur? Och högerregeln gäller för fordon i korsningar, om ingen skylt säger annat.

Det är bara synd att vi inte har något populärt trafikprogram som Trafikmagasinet i tv. Där fick man aktuell trafikkunskap förklarad, och programmet tog upp vissa frågeställningar om trafikregler och annat som folk var intresserade av. Tv har bra genomslagskraft, men dagstidningar ligger inte långt efter, så även tidningar skulle kunna informera mer på ett lättsmält sätt.

Vi vuxna behöver det, och det uppväxande släktet behöver det verkligen, eftersom trafikundervisningen i skolorna är bristfällig. Trafikmiljön är inte enkel, och det är inget man ska prova sig fram med.

Nattuggla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons