Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans Lindquists penna

Annons

Jag har följt Hans Lindquists penna i denna tidning under många år. Hans klarsyn då det gäller Mellanöstern har jag beundrat och jag vill säga, att jag känner en riktig vänskap till Hans Lindquist. Som vänner kan man ändå ha olika åsikter i vissa frågor och då det gäller religioner, så går våra bedömningar lite omlott (se ledarsidan den 24 juli). Då islams framfart med krig och våld kommer på tal, vill min gode Hans Lindquist gärna vara historiker och frammana allt det onda som kristna utförde i gången tid.

Nu är det nutiden som gäller och man kan inte beskylla dagens kristna för att vara krigiska och våldsbenägna. Snarare är det så, att i dag är det kristna som dödas på sina missionsfält och vilka utför dessa ociviliserade gärningar? Jo, det är talibaner och andra, som har islam som sitt rättesnöre. Att islams anhängare är inte så litet krigiska framgår av dagens situation, där muslimer bekämpar varandra.

Uppmaning till jihad är det mest fruktansvärda, som kan frammanas i dag och inte står då de kristna för sådana krig. Fortsätt att skriva bäste Hans Lindquist, men var mindre historisk, ibland.

Allan Gidlöf

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons