Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handen på hjärtat, Gunnarsson!

Annons

Svar till Rolf Gunnarsson, den 30 juni

Jodå, RG, jag har lusläst debattartikeln där ni alliansmedlemmar på dalabänken höjer er själva till skyarna om vad ni uträttat hittills och vad som komma ska. Men tar man minsta hänsyn till opinionsmätningarna så tycks det råda delade meningar om era åtgärder.

Att sossarna gjorde sitt sämsta val genom tiderna år 2006 kan väl inte förvåna någon. Med en partiledare som befann sig ljusår från sitt partis ideologiska grunder och dem han sade sig företräda, vandrade han oförtrutet vidare ut på högerkanten. Domen blev hård, men om jag minns rätt så förlorade också moderaterna närmare åtta procent vid 2002 års val.

Eftersom jag beskylls för att "kasta skit" på alliansen kan jag väl helt neutralt säga att det är samma skit för "parian" vilka som har makten. Apropå arbetslösheten var den i sjunkande redan före maktskiftet, och med den ekonomiska tillväxt som den långa högkonjunkturen skapat är ju detta en naturlig utveckling.

Köpfesten kan fortsätta för de välsituerade, men handen på hjärtat RG; när kommer lågavlönade och fattigpensionärer att få större del av kakan och deltaga? Höjda bensinpriser, höjd fordonsskatt, 32 procent försäkringshöjning med mera naggar som sagt jobbpendlares utlovade tusenlapp i kanten. Glömska, eller varför stod ingenting om detta i debattartikeln?

Elof Roos   

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons