Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hagbergs krut är vått

Annons

Svar till Lars-Ove Hagberg, den 28 juni

Den 9 juni, publicerades på tidningens debattsida ett inlägg där den socialistiska majoriteten drog mantrat om landstingets förträfflighet. Nu är det färdigt igen. Denna gång står kommunisten, vice ordföranden i landstingsstyrelsen och landstingsrådet Lars-Ove Hagberg som nu uppträder i en annan röd nyans än tidigare, som undertecknare.

När det går bra för Sverige är det enligt Hagberg Kinas förtjänst, ett av världens största förtryckarländer med en miljöförstöring som ett av de mer framträdande inslagen i samhället. Men Hagberg känner sig väl manad att dra en lans för de gamla kommunistiska idéerna. Vänsterpartiet/kommunisterna tar enligt Hagberg ansvar för hälso- och sjukvården. Därför ett par frågor till Hagberg:

* Varför har vänsterpartiet/kommunisterna inte visat något ansvar för en permanent lösning av den notoriskt usla läkarsituationen vid Ludvika norra vårdcentral som ännu efter tio år betjänas av stafettläkare?

* Varför har kommunisterna/vänsterpartiet inte sett till att vårdgarantin uppfylls? Enligt nyligen presenterade pressuppgifter intar Dalarnas landsting den näst sista platsen i landet när det gäller vårdgarantin.

* Varför ser inte kommunisterna/vänsterpartiet till att de så kallade områdesstyrelserna försvinner? Enligt revisorsförtaget Ernest & Young har dessa områdesstyrelser ingen funktion att fylla och ifrågasätter även om inte dessa styrelsers fortlevnad strider mot kommunallagen.

Ditt krut är vått Hagberg och du saknar i likhet med den socialistiska delen av politiska landstingsledningen varje uns av självkritik.

Bo Lindebert

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons