Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldäpplen och surpäron

Annons

Svar till Dan Westerberg, den 9 juli

En av de huvudansvariga till att Falu kommuns plusarbetare över 60 år (trots att det har fått ett avtal att få jobba kvar till pensionen) ska sägas upp är kommunalrådet Dan Westerberg.

Han bemöter i insändaren "Inte så enkelt Bengt" mina krav på ett, som jag tycker, något förvirrat sätt. Han tycker uppenbarligen att livet som politiker är besvärligt. Har man ett avtal med kommunen att man ska få arbeta kvar till pensionen så har man väl ett stadigvarande jobb eller? Kommunalrådet anser att jag jämför äpplen och päron när jag dra en parallell till fallskärmsavtalen. Om fallskärmarna är äpplen så är det äpplen av guld medan plusjobbarna får hålla till godo med surpäron.

Dan vet du inte att politik och juridik är det möjligas konst, om din regering har fattat ett tokigt beslut så behöver du inte slaviskt följa alla dumma direktiv från Stockholm. Det finns en stor skillnad mellan plusjobb och fallskärmar - plusjobbarna arbetar och är till nytta för vår kommun. Fallskärmsinnehavarna som har utlöst sina fallskärmar gör inte ett handtag utan ligger enbart skattebetalarna till last. Förekomsten av fallskärmar är dessutom något som retar kommunens innevånare oavsett politisk färg.

Hoppet står nu till de fackföreningar som plusjobbarna tillhör, att de ställer upp med skickliga advokater så att inte kommunen lyckas i sitt uppsåt att kasta ut ett antal personer över sextio år i arbetslöshet. Det kan slutändan bli lika dyrt för kommunen som om man lät folket jobba kvar.

Bengt Holmquist, socialdemokratisk

ledamot av kommunfullmäktige i Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons