Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gräsmatta mot blå plastmatta

Annons

Som gammal centerpartist måste jag konstatera att nuvarande ledning helt glömt vad vi har drivit för politik tidigare, till exempel Hela Sverige ska leva, alla människor är lika värda, vi ska kunna bo var vi vill.

Nej, ni har glömt den gröna gräsrotsmattan och klivit på en helt klarblå plastmatta.

För som det är i dag kan vi inte överleva på glesbygden med de höga kostnader centern medverkat till. Vi har inga utbyggda allmänna kommunikationer, måste ha bil, som vi inte egentligen har råd att tanka på grund av skattepålagor av drivmedel. Tydligen vill Carlgren ha ännu högre skatter!

Vi som bor här har jobbat med låga löner eller varit småbönder där pengarna måste ha gått runt i företaget för att det ska ha fungerat. Därför har vi låga pensioner 6 000 till 7 000 kronor som ska räcka till kostnader för eget hus, hyror, mat, sjukvård, kläder och bensin etcetera.

Bostadsbidrag får man inget, om man trots allt lyckats spara några kronor på banken. Skattelättnader på inkomst genomdrivs, men inte på pension, en pension som inte utbetalats till den nivå vi är berättigade till. Snälla centerledning återgå till det gamla tänkandet. Vi har inte råd att spela på en plan med blå linjer.

Sven Blom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons