Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Godtyckliga vägbeslut

Annons

Svar "Lars-Åke" den 11 juni och "Hosjöbo" den 19 juni

Mycket intressant med avstängningen av Steffens väg och förbudet mot genomfart. Jag missunnar inga boende en lugn trafikmiljö. Jag har själv stridit med Falu kommuns trafik- och fritidsförvaltning i mer än tre år, för att få till farthinder och förbud mot genomfart efter Tunavägen som går parallellt med nya riksväg 50 mellan Falun och Borlänge.

Som svar på min begäran om förbud mot genomfart fick jag veta att detta endast genomförs om mycket särskilda skäl föreligger eftersom kommunens vägar ska vara öppna för all sorts trafik utan hinder. Men tydligen gäller det bara oss efter Tunavägen som har tusentals bilar passerande utanför våra hus dygnet runt med mycket höga hastigheter. Men en vägstump i Hosjö med sannolikt låga hastigheter och få fordon går tydligen att förse med förbudsskyltar utan att det föreligger särskilda skäl?

När jag nu fått ytterligare bevis för att trafik- och fritidsförvaltningens chefer och tillhörande nämnd fattar beslut som strider mot förvaltningslagen och att särbehandling förekommer titt som tätt, förstår jag också att de motstridiga besked som handläggarna ger, helt enkelt beror på deras godtycke och saknar förankring i gällande regelverk.

Själv kommer jag gå vidare med överklagan, JO-anmälan och juridiska åtgärder för att få rätt.

Jag hoppas slutligen på att fler konstiga avstängningar, förbud och inkonsekventa beslut tagna av trafik- och fritid sätts under lupp. Det finns många exempel i Falun!

Irriterad boende

efter Tunavägen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons