Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gla(s)klar taktik

Annons

Det går bra för Sverige. Alliansens politik har på allvar börjat slå igenom. Arbetslösheten minskar drastiskt, Björklund har tagit tag i den av socialdemokraterna så misskötta skolpolitiken, skatter sänks, ekonomin går på högvarv. Surt för socialdemokraterna. Mycket surt. Trots tolv år vid makten lyckades man aldrig komma tillrätta med den höga arbetslösheten. Några exempel på sosseuttalanden:

Det går bra för Sverige, men det är tack vare högkonjunkturen. Jobben kommer, men det beror på den politik som socialdemokraternas fört före valet. Räntan stiger på grund av alliansens skattesänkningar. (Riksbankschefen med flera menar att det är de kraftiga löneökningarna som facken drev igenom under avtalsrörelsen som är orsaken). Alliansen har ingen del i att arbetslösheten sjunker. Alliansens väljare har villor i Spanien och alpvillor i Österrike.

Socialdemokraternas taktik är glasklar.

Det gäller att flytta uppmärksamheten från den framgångsrika allianspolitiken. Det gäller att trumma in ordet högerregering så ofta som möjligt.

Det gäller att upprepa så ofta som möjligt att alliansens politik är bra för "dom rika" och att alliansen missgynnar fattiga och sjuka. Det gäller att aldrig, aldrig, aldrig erkänna att alliansregeringen har gjort något bra. Det gäller att beskylla alliansen för alla motgångar och brister i samhället, medan socialdemokraterna ska ha äran för alla framgångar. Antyd att det finns sprickor i alliansen.

Det är bara att läsa insändarsidor och uttalanden från Ulvskog och andra ledande socialdemokrater, så ser man mönstret.

Pagge 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons