Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ger samhället baksmälla

Annons

Nyligen rapporterar Metro om en grupp danska barn mellan 10 och 13 år gamla, som var så berusade att föräldrar och sjukhuspersonal inte kunde ta hand om dem utan att de var tvungna att övernatta i finkan. Alkoholen och andra droger kryper längre ner i åldrarna vilket kommer att medföra en ökning av de alkoholrelaterade problemen i samhället. Studier har visat att desto tidigare alkoholdebut desto större risk för alkoholrelaterade skador och desto svårare blir skadorna.

Markoolio är en artist vars publik till stor del består av barn och yngre tonåringar. I hans sommarplåga "Ingen sommar utan reggae" glorifierar han en alkoholkultur som är direkt skadlig, med stycken som "första vita helgen, jag tror att jag dör", "som vanligt däcka bland buskar och bär" och "lite lullig var dag" samt att fem olika sorters alkoholhaltiga drycker nämns. Det är inte konstigt att det blir mer barn- och ungdomsfylla när det är detta budskap som sprids av artister och idoler.

När ska de inse sin maktposition och ta sitt ansvar för samhället? Det är även alla andra vuxnas ansvar att ge våra barn och ungdomar ett sunt budskap, så snälla, för alla våras skull, gör det.

Christian Ranevi

UNF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons