Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gahnshag kastarsten i glashus

Annons

Som väl alla minns inleddes Gahnshags regeringstid med mycket stora underskott vilket följdes av en osedvanligt hög skattehöjning. Kort tid därefter undertecknade han ett dokument i Region Dalarna som sade att skatten ska sänkas ungefär till genomsnittet för landet. Sedan presenterade JG ett budgetförslag som sade att skatten skulle sänkas, varefter han i juni i år kovände och ville ha oförändrat hög skatt. Konsekvens och ledarskap?

JG kritiserar oss för "en blygsam avsättning till framtida pensioner". Under hans tid gjordes inga avsättningar alls. Han påstår att vi döljer våra avsikter vad gäller Kommmunfastigheter och Servicenämnden. Då kan han inte ha läst budgeten där det står att hela hyressystemet ska ses över under hösten och där spelreglerna för Servicenämnden redovisas. Dock är det rätt att vi vill försöka undvika (nästan) tomma bussar eftersom sådana turer är ett slöseri med skattepengar och en onödig belastning på miljön.

Det är snudd på oförskämt mot de tjänstemän som arbetar med Scania att påstå att frågan har lagts på hyllan! Det har skett en viss tidsförskjutning men den beror som JG mycket väl vet på att antalet verksamma vid Scania har ökat under senare tid. När det gäller cykelväg till Vika vet väl JG att alla partier var positiva före valet och att kommunstyrelsen tog ett sådant beslut nu före sommaren? JG påstår att vi borgerliga inte agerar i frågan om cykelväg till Grycksbo, trots att han själv var närvarande vid ett möte med Vägverket den 27 juni där jag "beställde" cykelvägen och utlovade förskottering!

Under (s)-tiden byggdes bara de flerbostadshus som den tidigare borgerliga majoriteten hade beslutat. Därför har Falun bostadsbrist vilket nuvarande borgerliga ledning försöker rätta till genom att snabbt ta fram planer som gör det möjligt att bygga attraktiva flerbostadshus. Förhoppningsvis kan vi få tillbaka den positiva befolkningstrend som började under den förra borgerliga ledningen men som bröts under (s)-tiden.

JG säger att under hans tid fördes en intensiv dialog som gav resultat. Andra säger att det var mycket prat och lite verkstad. Då tänker de på kommunens ekonomi, personalutbildning, rening av Tisken, golfbana på Myran, Kulturfyren, Södra centrum, bostadsbyggande, postenparkeringen, planering för fler äldreboenden och så vidare. Naturligtvis hände det saker också. Så här dags på året kan man inte undgå att tänka på att (s) och miljöpartiet tog död på Falun Folkmusikfestival.

MIKAEL ROSÉN

är moderat kommunalråd i Falun.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons