Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvarsminister = krigsminister

Annons

En bred majoritet av svenska folket säger nej till svenskt medlemskap i Nato. Detsamma kan man inte säga om det politiska etablissemang, som säger sig representera folket. Försvarsminister Mikael Odenberg borde rätteligen titulera sig krigsminister. Enligt tidningsuppgifter hävdar han att en relevant militär förmåga i dag är en förmåga "som kan användas över alla gränser, såväl geografiska som mentala". De geografiska gränserna är redan överskridna. Men hur är det med de mentala?

Den svenskledda EU-styrkan Nordic Battle Group som ska vara stridsberedd i januari 2008 har försetts med valspråket Ad Omina Paratus (beredd till allt). Soldaterna ska vara beredda att delta i vilka vidrigheter som helst, var som helst, utan att fråga och framförallt utan att ifrågasätta. Jag bara lydde order.

Svenska krigsmakten ska inte längre försvara Sverige utan sättas in varhelst Nato, USA och EU behöver den. Vad tycker de svenska mödrarna om detta? Vi är inte med i Nato. Och EU, var det inte EU som skulle förhindra krig?

HL, medlem i

folkrörelsen

Nej till EU

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons