Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Först bra vägar, sedan arenor

Annons

Med stor förvåning läser jag att nu kräver Falu BS att kommunen ska gå i borgen för en multiarena. Jag ställer mig frågan: Hur mycket får idrotten kosta en kommun? Nyss kunde vi läsa att hoppbacken måste rustas för 25 miljoner. Hur många är det som använder den?

Själv sitter jag dagligen som busschaufför i en buss och åker på Faluns bedrövliga gator med stora skador och märkliga farthinder. Är det inte bättre att idrotten själv får bekosta sina arenor precis som många andra organisationer får göra? Arenorna är för en låg procent av kommuninnevånarna. Gatorna är för alla.

Jag tycker att kommunen först ska se till att gatorna är farbara innan det byggs några arenor. Titta på en busschaufför när hon/han stiger ur bussen, se hur de går, rygg och leder värker på grund av de dåliga vägarna. Falu kommun satsar på kollektivtrafiken mera än många andra kommuner och då bör det vara mänskligt för dem som ska sitta och skaka i förarstolarna också. Först hela och farbara gator och vägar. Blir det sedan något över för arenor så kan de hjälpa till med dessa.

Christer Kallin

busschaufför

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons