Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forslunds fantasier förvånar

Annons

Kjell G Forslund tycks anse (4/1) att en uppsägning av avtalet med Migrationsverket (länsstyrelsen numera) om flyktingmottagande inte skulle vara någon ekonomisk förlust för Borlänge kommun. Att kommunen då går miste om ett antal miljoner spelar enligt KGF ingen roll eftersom pengarna går till att försörja de flyktingar som kommer till Borlänge.

En uppsägning av avtalet påverkar inte antalet flyktingar som kommer till Borlänge. Det är reglerna om fri bosättning som styr. Kontakter med riksdagsledamöter har hittills inte medfört några förändringar. Därför står valet mellan att ha kvar avtalet och ta emot de bidrag som ges eller att säga upp avtalet med enda följden att kommunen inte får några pengar.

Vad beträffar försörjningsstödets fördelning så verkar KGF ha kastat om siffrorna. De utrikes födda står för cirka 35 procent av den totala kostnaden.

KGF undrar hur detta ska sluta. Ja, i varje fall blir ingenting bättre av att KGF sprider felaktiga uppgifter och utan anledning beskyller politiker för att vara lögnare.

Nils Gossas (MP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons