Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forslund vägrar svara på frågor

Annons

Kjell Forslund säger att han möts av tystnad när han ställer frågor om bidragsberoende invandrare till politiker. Själv ställde jag, i min insändare den 26 maj, frågor till Kjell Forslund om vad det är i de somaliska flyktingarnas berättelser som inte är trovärdigt, om hur många somalier han talat med, om hur han gått tillväga för att få fram sanningen bättre än Migrationsverket, samt om hur klanskyddet i Somalia fungerar.

Den 31 maj frågade jag hur han kan veta att det inte ställs krav i kommunens introduktionsprogram och jag frågade även när han deltog i någon form av integrationsarbete, eftersom han ju så tvärsäkert uttalar sig.

Ingen av dessa frågor besvarar han, utan kommer istället med motfrågor.

Detta visar att Kjell Forslund egentligen inte är intresserad av en saklig diskussion om integrationsproblem och segregation, utan efter att trumma in ett budskap som i grund och botten är baserat på främlingsfientlighet. Och till sin oförställda glädje har han nu hittat ”Norin på invandrarenheten” att upprepa samma frågor till.

Jag inskränker mig denna gång till en kommentar om den nya amnestilagen: Du påstår att kommunen först sade nej till fler flyktingar, men efter påtryckningar böjde sig.

Fel. Kommunen sade nej till att ändra det avtal man hade. Men om en flykting, efter att ha fått uppehållstillstånd, på eget bevåg tar sig till Borlänge och folkbokför sig här, så har denne lika stor rätt till det som vem som helst.

Om personen inte klarar sin egen försörjning så faller denne till slut under kommunens ansvar, även om ansökan om hjälp under en inledande period avslås.

Ganska många tog sig självmant till Borlänge. På invandrarenheten försökte vi ordna det hela så gott det gick. Vad skulle du själv, Kjell Forslund, ha gjort i den situationen?

Vad kommunen gjorde i den situation som redan uppstått var, att man skrev ett avtal om större mottagande. Det var ju bara att bekräfta den situation som redan uppstått. Det gav kommunen möjlighet att få extra pengar för de flyktingar som redan fanns i staden. Förklara nu på vilket sätt detta innebär att jag ”gömmer mig bakom EBO–lagen”.

Du säger att du alltid trott att politikerna är ansvariga för samhällsutvecklingen. Jodå, politiker har ett stort ansvar för detta.

Men att spy galla över våra politiker, att hela tiden mala på om flyktingar som det inte ställs krav på, att framställa Sverige som en stackars bananrepublik som håller på att ruineras av tillströmningen av flyktingar, medan vi i själva verket lever i ett av de länder som har den bästa ekonomin i världen, det i sig säger en hel del om Kjell Forslund.

Det finns orättvisor i vårt land, men det är ju intressant att fråga sig när Kjell Forslund diskuterade ökande klasskillnader, när han diskuterade kapitalkoncentrationen, orättvis inkomstfördelning och bristande jämlikhet med samma iver som när han ondgör sig över en annan utsatt grupp, nämligen flyktingarna.

Avslutningsvis, Kjell Forslund, så väntar jag fortfarande enträget på svar på de frågor jag ställt.

Ralph Norin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons