Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förklara era egna beslut

Annons

Svar till MP om barnkonventionen. I en insändare ondgör sig två manliga miljöpartister över att oppositionen ifrågasätter varför majoriteten inte utgår från FN:s barnkonvention i sina prioriteringar. Miljöpartiet ger sig på personer och partier istället för att förklara sina egna beslut. Kan respektive politikers verklighet vara en förklaring till agerandet?

Jag har sagt det förut och jag kommer att säga det igen: I dag har Falu Kommuns barn de sämsta förutsättningar man haft på 20 år!

Grundskolan i Falun saknar 20-30 miljoner kronor (mkr) jämfört med andra svenska kommuner.

Barn och utbildningsförvaltningen ska spara ytterligare 20 miljoner kronor under 2016.

Under hösten informerades Faluns politiker dessutom om att det finns nya dolda kostnader på transporter, ekologisk/närodlade livsmedel, ventilation, dagvattenombyggnader, ökade städkostnader, källsortering, mm. Bara för skolans del har en ökad kostnad nämnts på 15 miljoner kronor per år.

Kultur och Fritidsnämnden saknar 3,3 miljoner kronor avseende kostnader för fastigheter på Lugnet.

S, C och MP avser att stänga tre fritidsgårdar och lägga ner biblioteksfilialer (i ytterområdena?)

Majoriteten i Barn och Utbildningsnämnden (S, C och MP) har beslutat att lägga ner Teknikverkstan.

Samtidigt svarar majoriteten (S, C och MP) på vår interpellation att kommunens resurser är begränsade och att det är många verksamheter som skulle behöva mera resurser. Majoriteten menar också att det enskilt viktigaste beslutet man tagit under innevarande mandatperiod är skolhuset där det är tydligt att skolans uppdrag är statligt och att det är upp till varje huvudman att hantera uppdraget utifrån rådande omständigheter.

När vi frågar vilka beslut som majoriteten tagit som gynnar barn och ungdomars behov så svarar S, C och MP: Resecentrum, Södra Centrum, Knutpunkten, inköp av Johanssonska Huset, inrättar naturreservat, och inrättandet av det centralt belägna Kulturhuset Tio14.

Detta i en tid när 25 procent av Faluns barn inte når målen i skolan.

Maria Gehlin

Falupartiet

Ett parti tillräckligt stort för att kunna gnälla.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons