Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbjud vinstuttag inom skola och omsorg

Annons

Varför ska Sverige som enda land i världen tillåta vinster i bolag som driver skolor, sjuk- och äldrevård med skattemedel?

I tv-programmet "Världens bästa skitskola", visas hur en gymnasieskola som drivs av ett numera danskt riskkapitalbolag, lurar ungdomar genom att i reklamkampanjer locka med datorer i undervisningen. Datorer är i princip det enda skolan tillhandahåller, undervisningen är det inte mycket bevänt med.

Flera av ungdomarna ångrar att de valde den skolan. Avhoppad mattelärare talar om hur de tvingades ge höga betyg till elever som de egentligen inte godkänt. Vinstintresset går före viljan att ge ungdomarna en god utbildning. Ägarna till bolaget varken kan eller bryr sig om utbildning, det är vinsten som är viktig. Det är ett stort svek mot de ungdomar som valt denna skolform.

Inom äldreomsorgen har vi kunnat läsa om den ena skandalen efter den andra där riskkapitalbolag tagit över driften. Vinster som genereras av skattepengar inom skolvärlden, äldreomsorgen och hälso- och sjukvården borde förbjudas!

AGO

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons