Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbättra specialsträckan Lugnetstigen!

/

Annons

Vi är några bilintresserade Falubor som brukar träna rally på riksväg 80, sträckan mellan ICA-Maxirondellen och avtaget riksväg 50 mot Enviken – den så kallade Lugnetstigen. Denna specialsträcka har tre rondeller och fyra avtag och är bara begränsad till 80 knyck.

För några år sedan togs gatubelysningen bort där eftersom Falu kommun och Vägverket tjafsade. 80 låter inte så mycket men på sträckan finns förutom biltrafik också moppar, hojar, gående (!) och ett minskande antal Bambi. Så den är inte att leka med.

För att förbättra träningsförhållandena föreslår jag kommunen och Trafikverket att av kostnads- och miljöskäl släcka belysningen vid rondellerna. Ta för säkerhets skull även bort stolparna. De blir ju i alla fall bara påkörda gång på gång. Släck gärna busskuren vid Högskolan, den irriterar mörkerseendet.

Upphör också med plogning och saltning och höj till 100 sträckan mellan Enviksvägen och Jungfrurondellen. Då får brandbilarna en bra start vid utryckningarna och det blidas en specialslinga med grymt utslagsgivande förhållanden.

Rally-Kalle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons