Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För campare, eller ...?

Annons

Orden går för eller emot när Orsandbaden diskuteras bland campare och ortsbefolkning. Vad är sant och vad är lögn? LIF vill bygga hus och villor på området, campare vill utveckla campingen till Dalarnas bästa camping.

Folk vill komma till en camping med många platser för husvagnar och tältare. Det finns familjer som tycker Orsandbaden är en av de trevligaste campingar de varit på. Det finns många familjer som inte har ekonomi att hyra stuga eller lägenhet för att åka till Leksand och campa ett par dagar, med aktiviteter som sommarland. Så utveckla campingen i Leksand med trevliga servicelokaler, husvagnsplatser och tältplatser. Tänk er för så inte campare åker Leksand förbi.

Under fyra veckor år 2006 hade Orsandbaden cirka 74 500 campingnätter och det gör mycket för affärslivet i Leksand. Drar man ner platserna till 200 tappar Leksand cirka 40 000 campingnätter på fyra veckor.

Orsandbadet är namnet i dagligt tal men det heter Leksand Camping & Stugby. Campingområdet används av flera att motionera på och bara strosa i.

Nej LIF, sköt om idrotten så skall vi stödja er och låt kommunen eller någon annan som kan camping bedriva den verksamheten.

LIF förslag är att bland annat att campingen flyttas till norra delen med 200 platser, nu är det 500 platser. Vilka bland befolkningen vänder sig LIF till? Är det de penningstarka som är en minoritet eller barnfamiljer som söker en camping för alla?

Leksandsbor, se upp så inte campingen redan är överlämnad för det mörkas i korridorerna.

Två nyinflyttade Leksandsbor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons