Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyktingar till Israel

Annons

Var vecka trasslar sig hundratals flyktingar från Afrika hit till Israel. Från Sudan och inte minst från Darfur.

Muslimska flyktingar.

Varför ställer sig ingen frågan varför de inte stannar hos sina muslimska bröder i Egypten eller fortsätter till andra trosbröder i t.ex. Syrien.

Varför vill de till "apartheidlandet Israel?"

Förmodligen för att deras hjärnor ännu inte blivit förgiftade av snedvriden ryggmärgssympati med småcharmiga, lätt orientaliska diktaturer som sprider en förförisk doft av "Tusen och en natt."

De väller in över gränsen mot Egypten, där det finns ett avskiljande stängsel endast på begränsade avsnitt. Delar av det stängsel som finns liknar möjligen trädgårdsstaketet du har där hemma som skydd mot grannens ilskna hund.

Det mesta är ren och skär öken.

Om Sudanflyktingarna verkligen vill komma till en apartheidstat får de fortsätta lite "snett upp till höger" - till Ramalla med omnejd.

Om det någon gång kommer att bildas en palestinsk stat där, så kräver araberna att området först etniskt rensas på alla judar och allting med judisk anknytning.

Däremot - araberna som nu bor i Israel och som en gång drogs hit som myggor till lägerelden när öknen började blomma och framsteg kunde skönjas som inget annat land i omgivningen kommit i närheten av - de har medborgarskap, rösträtt, ministrar i Knesset, sjukvård, skola samt rätten att förolämpa, förnedra och motarbeta staten som föder och göder dem utan att bli lynchade på torget.

Detta och mera därtill har spritt sej bland de sudanesiska flyktingarna som bara fortsätter att komma.

Birgitta Janai

Israel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons