Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finns andra avtal som borde brytas

Annons

Alternativet till plusjobben är a-kassa eller socialhjälp fram till den ordinarie pensioneringen. Jag anser det inhumant och ett lurendrejeri att bryta dessa avtal. Det finns det andra avtal som kommunen har om arbetsfri inkomst som i första hand borde brytas. Jag tänker då på fallskärmsavtalen.

I Falu kommun finns följande avtal:

1. Vilande: Organisationschef Jan Erik Fors och skolchef Svante Hanses deras avtal utlöses om de blir uppsagda eller säger upp sig själva. Det finns två till kommunjurist Mats Sörsten och omvärldsbevakare Anders Lundgen som får visstidspension om de lämnar Falu kommun (inga dåliga villkor).

2. Särskild ålderspension som utbetalas till: EU- rådgivare Per-Olof Bladh kostnad för skattebetalarna för hans visstidspension 2006 är 307 679 kronor.

3. Visstidspensioner som utbetalas till tidigare förvaltningschefer som slutat i kommun, kostnader för 2006:

Före detta:

* gatudirektör Christer Widén 333 661 kronor,

* verkställande direktör Lars Göran Lundqvist 238 404 kronor

* miljö- och hälsoskyddschef Erland Fernerud 270 264 kronor

* räddningstjänstchef Håkan Wolff 322 440 kronor

* socialchef Jonny Schön 356 628 kronor

* personalchef Dick Junholm 338 604 kronor.

De flesta fallskärmar har inte uppnått ordinarie pensionsålder (65 år). Många av dem har en bra utbildning. Med andra ord välutbildade, yngre och fullt friska personer som inte gör ett handtag och följaktligen har en helt arbetsfri inkomst på skattebetalarnas bekostnad. Kan det möjligen vara för att det är personer som tidigare och nuvarande beslutsfattarna i kommunen har varit och är du och bror med? Finns det inte en regel om att anställda i kommun ska behandlas lika? Den typen av avtal har dessutom inget som helst stöd av kommunmedborgarna Det går säkert bra om man anlitar en skicklig jurist som hävdar att förutsättningarna har förändrats.

BENGT HOLMQUIST

är socialdemokratisk ledamot i kommunfullmäktige i Falun.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons