Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Feta rubriker om lighta produkter

Annons

Det måste väl vara jobbigt för dem som följer forskarrönen som varierar veckovis. Ett under att så många överlevt svensk husmanskost, som i alla tider innehållit ganska mycket fett. Förr slaktades inte en hushållsgris under 90-100 kilo. Nu ska de väga omkring 60 och vara slanka som stövarhundar och fastnar i stekpannan utan matfett. Förstår inte att så många med åtskilliga år på nacken har överlevt trots förtäring av inte bara rödmjölk utan också "bonnmjölk" som kunde ha en fetthalt på 5-6 procent.

KRB får snålvattnat att rinna då hon talar om riktigt smör, en långlagrad dansk hawarti som luktar fotsvett och nästan rör sig själv över bordet, rotmos med fläsklägg och alla andra godsaker hon nämner. Nu duger bara mat från andra världsdelar, men är trenden från början av förra seklet något att eftersträva?

Då såg i regel fattiga skogsarbetare och andra med slitsamma yrken ut som gärdsgårdsstörar, men det berodde på fattigdom och svältkost, medan patroner och godsägare minsann visade upp en rondör som visade deras status. Så låt er väl smaka av allt det goda KRB räknar upp medan tider är. Nästa vecka kan det vara helt förkastligt, som redaktör Hans Lindquist med rätta uttalat många gånger.

Elof Roos

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons