Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felinformerade vargkramare borde vakta sina tungor

Annons

Svar till Stolt jägare:

Jag har inte själv anklagat någon jägare för att ha dödat Bjursåsvargen.

Tanken ligger dock nära till hands för vissa vargkramare, eftersom Naturskyddsföreningen tror att ett femtiotal vargar har dödats av tjuvskyttar åren 1998-2003. En normal vargdöd verkar således synnerligen sällsynt med tanke på hur få vargar det finns.

Dock måste jag omedelbart sluta upp vid Stolt jägares sida, ty det var skyddsjakt på Bjursåsvargen och således inget konstigt om en jägare nu har skjutit den. Felinformerade vargkramare borde verkligen vakta sina tungor!

Nästa gång kanske ni felaktigt anklagar jägare för att pejla in vargarnas radiosändare, köra ner dem med snöskotrar eller bilar, peppra dem fulla med skott och skära öronen av dem för att sedan dumpa dem vid vägkanten eller ute i skogen någonstans, efter att ha tagit av deras sändare så att de inte kan hittas.

Naturskyddsföreningen och polisen hävdar nämligen att det är män med stort jaktintresse som är skyldiga till dessa faktiskt förekommande brott, inte jägare.

Så du, stolte jägare, du och dina gelikar ska verkligen inte behöva känna er utpekade när den anklagelsen kommer. Inte ett dugg.

Emma, kramar hellre vargar än vissa andra

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons