Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu kommun avbryt samarbetet med Borlänge kommun

Annons

I ett samarbete gäller det ju att ge och ta ifrån båda parter och det funkar ju mellan kommunerna. Först så ger Borlänge tillåtelse till en enorm överetablering av handel som slår ut handeln i Falun och sedan går Borlänge till Peter Hultkvist och regeringen och grinar över Högskolan och får regeringen att ingripa. Ytterst dåligt av Borlänge.

Falun har ju inte fått ut någonting av samarbetet och med tanke på att Borlänge inte är villiga offra någonting för samarbetet, så är ett samarbete meningslöst och bara slöseri med tid och medel.

För Faluns del så vore det bra mycket bättre om man ägnade all sin energi på att stoppa handelsdöden. Det är väl bra att Diös försöker med en ombyggnad av en galleria och att stadsrumsledaren försöker ordna lite evenemang på staden, men det räcker inte på långa vägar.

Det var ett stort misstag ta bort bussarna ifrån Falugatan. Låt bussarna komma tillbaka och inför gratis parkering på alla centrala parkeringar och stötta all central handel.

Vad Falun behöver är en Donald Trump på Dalavis som kan stå upp för kommunen och sätta hövdingarna på Tunaslätten på plats och pressa dem till eftergifter för att rädda samarbetet. Den nuvarande kommunledningen verkar vara ett antal mesar. Det enda som de satsar på är skid-VM och hoppbackar. Det är ju en ytterst dålig reklam för en kommun med ett tomt centrum bara några restauranger.

Mycket bekymrad Falubo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons