Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu Fyllekalas

Annons

Ännu ett av kommunens Falu Fyllekalas är till ända. Det blir värre och värre för varje år. Närboende får lida flera dagar och dygnet runt. Flera butiksägare i förtvivlan blev tvungna stänga sina butiker. Nu är det verkligen hög tid att sluta upp med dessa fylleslag i centrala Falun.

Ett stadscentrum är inte rätta platsen för sådana här evenemang. Kommunen är skyldig till detta. Kan kommunen ha någon glädje eller nytta av Falu Fyllkalas? Men förhoppningsvis blir det så kallade evenemangscentret vid Lugnet snart klart, så eländet kan flyttas upp dit.

Tyvärr är det lika besvärligt överallt. Var är föräldrarna, frågas det ständigt efter. Svaret är enkelt. Det är ett fåtal som bryr sig. Barn och ungdomar har numera kanske tre pappor och tre mammor att ty sig till. Vem ska vi rätta oss efter? Vilken otrygg problemtyngd uppväxt de har med noll i uppfostran och ingen vägledning ut i livet.

Resultatet av otryggheten blir att välja att följa efter de övriga med fylla och droger eller att lämna jordelivet. Men fortfarande finns många helt underbara ungdomar och äldre som bryr sig. Tyvärr är tendensen att antalet otrygga med stora problem ökar. Ungdomar tänk efter ordentligt och hjälp era kamrater när ni ser att något inte är ok.

BW

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons