Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett öde uterum?

Annons

Den 9 juni hade jag en insändare i FK under rubriken "Stadens stenöken!" Det handlade om Stora Torget i Falun Jag erhöll ett genmäle, där vederbörande totalt missuppfattade alltsammans. Från politikerna helt tyst!

Som pensionär strosar man omkring en hel del i staden och har nu i sommar träffat på många turister. Bland annat har man uttryckt sin stora förvåning hur totaldött Stora Torget är! Man har undrat "var finns alla blomsterrabatterna, var finns träden, var finns bänkarna och hur kommer det sig att torget är kullerstensbelagt som gör att ingen vettig människa vågar sig att gå ut på torget, än mindre äldre och handikappade, ja, man har till och med sagt att det är det mest sterila torg man träffat på.

Men damer och herrar politiker! Ni tycks vara totalt bakom flötet, som inte har fattat hur viktigt det är att ett torg mitt i staden är inbjudande, ska ha liv och rusch, där torghandel frodas och människor kan sitta bland fina rabatter och skuggande träd och bara njuta! Men är man hemmablind så är man.

Om jag vore turistchef skulle jag vrida mina händer i förtvivlan över den sterila stenöken, som heter Stora torget. Dessutom är Stora Torget ganska unikt så tillvida att det är ett "sluttande" torg, vilket inte är så vanligt. Bara där kan man åstadkomma mycket!

Tyvärr kan jag konstatera att politikerna i kommunfullmäktige totalt saknar minsta uns av visioner. 

Christian von Sydow

fritidspolitiker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons