Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett mera ödmjukt parti

Annons

Vi är många födda på 30– och 40-talen. Vi såg samhället utvecklas i den riktning som arbetarrörelsen pekade ut. Vi satt oavlönade på kvällstid och mejslade fram handlingsplaner, motioner och debattartiklar.

Under Erlanders och Palmes tid fortsatte arbetet. Samhället blev mer jämlikt och rättfärdigt. Demokrati för delaktighet och inflytande. Samhället tog över ansvaret för allt fler verksamheter, vilket tyvärr ledde till att mångas frivilliga engagemang avtog.

Löner och konsumtion ökade. En växande medelklass glömde trångboddhet och vägglöss, kampsånger och demonstrationer. Lobbygrupper och särintressen vill ha en allt större del av kakan. Allt i samhället skulle kunna konkurrensutsättas. Allt kunde bolagiseras.

Avregleringar och allt annat vi nu ser resultatet av. Politiker blev redskap för marknaden. Medlemsflykt från politiska partier blev uttryck för människors misstro för politikers förmåga att lösa dagens problem. Våra senaste 35 år ger inte underlag för några brösttoner. Väljarna vill se lite mer av ödmjukhet och kompromissvilja.

Alf Hjertström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons