Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett löjets skimmer över jägarkåren

Annons

Det råder ett löjets skimmer över nutidens svenska vikingaättlingar. När 200 - 300 vargar kan engagera den tiodubbla jägarkårens ramaskri över minskad utdelning av kött av klövvilt, som de anser vara deras eget, måste något vara fel. Mig veterligen lever vi i en demokrati med en folkvald regering som genom lagar och förordningar ska styra vårt land, utan påverkan av olika organisationers/ förbunds särintressen.

Utan enhetliga lagar är vi tillbaka till 1200 -1300-talet då landskapslagarna gällde. Det som gör Sverige unikt är framför allt att de flesta jägare med alla, både legala och illegala medel, vill utrota vargen. Trots att vi har både riksdags och EU-beslut på att följa de art och habitatsdirektiv som föreskrivs för att gynna och bevara en livskraftig vargstam i vårt land, lyckas jägarförbunden med alla tillgängliga medel finna anledning till skyddsjakt

Ändringen av paragraf 28 från att gälla utan skaderekvisit på det angripna djuret, gör det i princip omöjligt att bevisa om angrepp skett eller inte. Men om tjuvskytte på älg gäller: Locket på!

Elof Roos

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons