Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enskilda intresset segrade

Annons

Sundborns östra viltvårdsområde bildades för 60 år sedan för att säkra trygghet, säkerhet och gemenskap bland jägarna. Det fungerade fint i 55 år. Då hände något. En grupp markägare ville ha egen makt över sin mark och började arbeta för att ta ur sin mark ur området. Det är klart att man alltid kan argumentera för att man själv ska få bestämma över sin mark, men när det får stora konsekvenser för många andra måste man tänka efter.

Reglerna är sådana att om 20 procent vill ta ur sin mark så ska det ske. I detta fall var det 20,23 procent som ville detta. Det betyder att 79,77 procent var emot. Nu är viltvårdsområdet upplöst. Det enskilda intresset har segrat över det allmänna.

Det stora området på 8 000 ha som tidigare var i en enhet ser i dag ut som ett lapptäcke. Det märkligaste av allt är när en av de allra mest pådrivande i denna fråga säger att det är en katastrof för jakten i denna del av Sundborn, då måste man undra över varför man driver denna fråga. Hur någon säker jakt ska bedrivas där i framtiden vet ingen i dag. Jag hoppas innerligt att upplösarsidans företrädare aldrig blir sannspådd.

Ann Christine Wiborgh

jord-och skogsägare

Sundborn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons