Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ensidig granskning?

Annons

Självklart ska kommunens agerande granskas av medierna, det är en av de viktigaste rollerna man har. Men vad gäller rapporteringen av Falu kommuns (trafik & fritid) upphandlingar så tycker jag den är ensidig, med inslag av mobbning.

Jag försvarar på inget sätt om några lagbrott begåtts, det ska självklart upp i ljuset och granskas, men det finns andra sidor av detta mynt som inte visas.

Förvaltningen har utmanat traditionellt tänkande, man har sökt efter nya samarbetsformer som inte alltid testats förut. Syftet kan vara att fördela ansvar på fler parter, göra entreprenörer ansvariga för resultat och modernisera det kommunala arbetet. Just detta uppmanar regeringen sina myndigheter att göra, men när nu en kommun gör detta så kommer gamla kamrersherrar in och tycker "fy, så har vi aldrig gjort förut", och hänger ut en enda namngiven kvinnlig chef.

Jag undrar: Var är granskningen av hennes (manliga) överordnande och När skriver tidningen om kommunens mod att våga tänka nytt?

Falubo

Svar direkt:

Tack för intressanta åsikter och insikter om läget i Falun! Hur det nu än är med Faluns vilja eller ovilja att tänka nytt, måste kommunen ändå följa lagen. Det har våra reportrars granskning av kommunens affärer visat att man inte gjort. Och det handlar ytterst om hur Falun handskas med skattebetalarnas pengar.

Ewa Wirén

redaktionschef

ansvarig utgivare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons