Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En vision om barn

Annons

Barn i Falun ska få växa i en atmosfär präglad av kärlek, omtanke och förståelse. De ska värdesättas för de individer de är och de ska kunna känna hopp, stolthet inom sig själva och för sin stad, liksom att få förmågan att nå sin fulla potential som vuxna.

Respekterade och skyddade, ska Faluns barn respektera och värna om andra människors rättigheter. Värderade, omskötta och älskade, ska de växa upp och bidra till ett samhälle som värdesätter läsförmåga, olikheter, stöttar de behövande och delar deras resurser.

När barnen i Falun får möjligheten att utveckla sina fysiska, skapande, intellektuella, känslomässiga, sociala och andliga (tolerans, tålamod, empati, med mera) förmågor till fullo, kommer barnen att bli morgondagens engagerade medmänniskor.

För att denna vision ska kunna bli realitet måste "barnkompetensen" höjas i Falun. I förlängningen av detta blir vi alla bättre på att se frågor som rör barn och ungdomar ur ett barn- och ungdomsperspektiv. I detta arbete ska FN:s barnkonvention vara det ledande verktyget.

Claes Mankler (s)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons