Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En verklig talang

Annons

Ingenting förvånar mig längre när det gäller Öystein. Med en minigrävmaskin har han letat sig ner mellan stenblocken i en lång brant till en vacker skogssjö. De sista trettio höjdmetrarna har han grävt vägen för hand. Vid stranden har han stensatt en sjökant för sina hästar. Dessutom håller han på med att bygga en "gapahuk", en slags koja med eldstad. Han har inbjudit min storebror och mig till själva invigningen av "gapahuken".

Då har han klätt taket med torv och stenlagt den ena sidan. Han är expert på stensättning.

Snart blir han morfar, trots att han är bara 36 år ung. Jag är säker på att han blir en bra morfar. Han och Anita har fyra barn och de är verkligen väluppfostrade. Öystein har varit gift med Anita i sexton år. Anita och Öystein agar aldrig sina barn, men de är konsekventa, kärleksfulla och rättvisa.

Det finns faktiskt människor som klarar av allting de företar sig. Öystein är en sån människa. Även Anita är talangfull. Hon målar så fina tavlor. Jag hoppas att hon en gång i tiden får komma till min fru och Rasfallet och måla av Marions fina trädgård.

Lyngdal kommun har inte upptäckt Öystein. Kommunen förstår inte att den har en verklig talang band medborgarna. Tyvärr fungerar Jantelagen lika bra i Lyngdal som i Ludvika. Jag hatar Jantelagen. Jag vill att man ska stötta de mest initiativrika människorna.

Hittills har det räckt med att jag har tagit med mig tobak ifrån Sverige till Tveiten, Öystein, Joakim, Trond och brännvin till Ole-Tobias. Snart får jag ta med mig blöjor till Marianne. Jag får väl köpa en släpkärra.

Birger Hansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons