Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En värdig dag

Annons

Svar till Katarina Gustafsson, den 1 juni

Ja, vad ska sägas mer än att det känns i hjärtat från en Dalkarl med generationer av kämpande fäder för ett fritt Dalarna och Sverige. Inte ett storgods i sikte och kärvheten i dessa människor har naturligtvis en värdighet långt utanför länets och landets gränser. 

Själv har jag i många år antagit att nationalsången och nationaldagen varit till för Dalarna som är Sveriges hjärta och inget annat. Nu vet jag lite mer än ungdomens tankar.  

Det verkar som om du kommer från utomjordisk miljö och "är sinnig" med dålig kunskap om det frihetskämpande Dalfolket, som räddat Sverige ett flertal gånger. Sverige ska naturligtvis ha en värdig dag som både kvinnor och män ska njuta och ta del av.  

Detta fantastiska land med de första invandrarna för 9 500 år sedan, kom i små grupper jaktfolk från Europa och hade redan då tämjda vargvalpar i sitt sällskap. Allt detta hände några år efter sista istiden, långt före Gustaf Wasas bedrifter med dalfolk i spets och därför har landet enligt min mening rätt till fler nationaldagar än endast en.

Tomas Holst

Dala-Järna 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons