Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En tusenlapp i sponsring

Annons

"Vård, skola och omsorg"! Minns ni slagorden från vänsterkanten, men det blev bara slagord. Landstinget Dalarna har fortfarande vårdköer - de köer som flera höga sossepolitiker lovat att ta bort, år efter år, val efter val. Vi vet hur det gått med skolan och hur många elever som lämnar skolan utan godkända resultat och jag läser just om en kommun som tagit bort lingondrickan till maten på ett äldreboende. Detta i besparingssyfte.

Nej, det finns pengar. Det är ingen hemlighet att jag i alla år prioriterat sjukvården före Dalateatern. Och till teatern ökar hela tiden anslaget från just landstinget!

År 2005 fick Dalateatern 13,49 miljoner från landstinget. 2006 hade siffran stigit till 14,66 miljoner. Då finns det pengar.

Det här betyder, håll i er nu, att varje person som besökte teatern, sponsrades av Landstinget Dalarna med 917 kronor år 2005 och hela 1 070 kronor var sponsringen per biljett och person år 2006. En tusenlapp per biljett i sponsring! Var och en kan sitta och fundera på hur våra skattepengar används. Jag har min ståndpunkt klar!

Rolf Gunnarsson (m)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons