Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En seriös plan för skolan

Annons

Svar till Ann-Louise Eklund, den 6 juli

1. Mitt "politiska utspel" består i att jag föreslagit att barn- och utbildningsnämnden borde begära ett tilläggsanslag, så ansvariga inom skolan skulle veta spelreglerna inför höstterminen. Den uppfattningen har också Eklund tidigare framfört vid olika möten .

2. Eklund skriver att skälet till att frågan inte togs upp till behandling på nämnden var att den "inte var med på dagordningen". Ordförande sätter dagordningen och ordförande heter Ann-Louise Eklund! Jag tyckte det var viktigt att få upp detta som ett extra ärende då det var sista tillfället för att frågan skulle hinna tas upp i fullmäktige före höstterminen.

3. För att försöka få klarhet ställde jag då frågan till kommunalrådet Tom Martinsson vid sista fullmäktigemötet 16 juni. Vilket besked ska vi ge skolan? Ska besparingarna genomföras trots de konsekvenser de medför? Svaret blev nej, vilket var glädjande ur skolans synvinkel.

4. Vid samma fullmäktigemöte beslutades de framtida ekonomiska ramarna för skolan. Vi från oppositionen la fram en genomtänkt seriös plan både på kort och lång sikt där vi föreslog mer pengar till skolan. Ann-Louise Eklund röstade emot.

Ola Olin (v)

vice ordförande i

barn-och utbildningsnämnden

Malung-Sälens kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons